Tagg Nintendo

TV-spelshumor i På spåret

På fredagkvällar sänder SVT den visuella frågesportsleken På spåret där två lag tävlar mot varandra genom att gissa var tåget eller bilen är på väg på filmen som visas. Uppe på detta får de sedan en rad följdfrågor som på något sätt är relaterat till resmålet. Så vad händer om man blandar in TV-spel i leken där vanligtvis medelålders till äldre människor huserar? Läs mer

Nintendo låser 3DS

Ett gissel vi fortfarande inte kommit i från, och knappast kommer att komma ifrån på ett bra tag, är regionsindelning när det kommer till hård- och mjukvara. Det vill säga att vi inte kan spela japanska spel på svenska konsoler, och vice versa. Sony är dock duktiga, det gillar vi. Både PlayStation 3 och PSP är regionsfria när det kommer till spel, det är bra och ett steg i rätt riktning från PlayStation 2 som var låst. Men Nintendo förnekar sig inte, i vanlig ordning.

Nintendo 3DS blir likt Wii regionslåst, vilket försvårar betydligt för importglada gamers. De som tänkt köpa en amerikansk eller japansk konsol för att använda här i Sverige bör tänka om, de svenska spelen kommer inte att fungera. Uppseendeväckande nog, faktiskt, med tanke på att Nintendo DS var regionsfri. Världens största spelhus väljer alltså här att ta ett steg bakåt istället för framåt.

Nej, det här gillar vi ju inte. Inte alls. Men så här blir det när företag vill ha total kontroll över marknaden. Fast i rättvisans namn, varför skulle de inte vilja det? Däremot suger det oftast något enormt att vara konsument vid sådana fall.

Som i fallet Nintendo 3DS.

”Tre timmar är riktigt lite”

Nintendo 3DS är på väg att göras tillgänglig för hela världen. Inom ca två månader kommer såväl Japan som Europa och USA att få kasta sina pengar efter Nintendo än en gång i jakten på en av deras åtråvärda spelkonsoler.

Eller blir det så?

Vi vet redan hur jävla ful den är, men nu vet vi också vilka spel den släpps tillsammans med, eller i alla fall samtidigt som. Dessutom har Nintendo nu kommit ut ur garderoben för första gången med officiella batteritider, och det var inte de allra mest muntra av nyheter. Kanske så lite som tre timmar, och det inte ens med full ljusstyrka på skärmen?! Jag säger som de gamla tidningspojkarna: Läs allt om’et – på Spelbloggen.

Nintendo 3DS fulast någonsin?

Det har släppts en rad bisarra konsoler genom åren. Vem minns inte de plastiga åbäkena från 80-talet med träpaneler, eller mindre lyckade varianter som hemkonsolen 3DO och Tiger Telematics galna Gizmondo?! De förra vill jag dock inte räkna med. Det var då. Idag vet vi bättre, trodde jag. Även om det rent funktionsmässigt är en intressant manick så går det inte att bortse från hur vansinnigt horribelt konstruerad Nintendo 3DS faktiskt är. Jag börjar undra om det över huvud taget finns ett enda rätt på skapelsen från helvetet.

Vi börjar i stängt läge, och titta bara. Nog för att det saknas bottenplatta på denna stulna enhet, men för fan Nintendo, kom igen. Finns det någon vinkel som passar den andra här? Vad tusan är detta? Att locket dessutom går ut längre än underdelen är också det ett skämt. Vad hände med raka och strömlinjeformade linjer? Tyvärr blir det inte så mycket bättre i öppet läge heller! Läs mer

Bayonetta för alla

bayonetta_box_art

Minns ni Nintendos patent som var på tapeten för ett tag sedan? Då man som spelare kunde låta datorn ta över kontrollen vid svårare passager i det aktuella spelet för att slippa sitta och nöta samma ställe i timtal, om man nu skulle ha problem med något.

Sega är lite inne på samma spår med uppsexade och skamlösa Devil May Cry-rippen Bayonetta. En kryddstark bibliotekarie som tar livet av bisarra skapelser i rasande tempo, kort sagt.

Men till skillnad från Nintendo a.k.a Printing Money så anser Sega a.k.a Let’s Molest the Hedgehog att det känns onödigt förenklat. Vad ska man istället göra för att spelaren själv ska få ut något av det? Jo, man uppfinner Very Easy Automatic Play.

I ett ickeofficielltuttalandesomaldrigägtrumochsomjagbarahittarpåhärochnu kommenterar Sega Nintendos drag som följer:

n00bz!

Och fortsätter:

Vi anser att Nintendo fördummar spelaren. Var i ligger utmaningen i att bara titta på? Interaktion is the shit, och med Bayonetta kan du spela skiten ur spelet och samtidigt vara riktigt jäkla kass.

Så se för dig själv. Är du värdelös, eller bara alldeles för slö, så välj Very Easy Automatic Play. Alltså Very Easy.

Copyright © Carmine Lives
- om Japan, spel och kanske lite mer

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress