Tagg engrish

Engrish är oftast ganska kul

Engrish, som det kallas när japaner på bästa manér försöker sig på engelska i olika former, är en stor del av vardagen här borta. Man ser det överallt, hela tiden. Ibland är det mer eller mindre detaljer som ställer till det, som till exempel ”Rock is never die!”. Ett bra försök, och vi förstår fortfarande vad de vill ha sagt. Ibland blir det mer kryptiskt, om än inte lika taskigt grammatiskt. Som när jag hittade ”Would you like to review what your life should be?” på en papperskorg inne på en toalett på en liten restaurang inne i stan.

Charmigt!

Men så har vi även det fullständigt katastrofala, när någon tagit sig lite väl mycket vatten över huvudet. Som den här väskan jag hittade inne i 100-yensaffären Flets i närområdet. Läs mer

Engrish är alltid underhållande

För er som inte redan vet är engrish ett fenomen där japaner gör sitt bästa för att säga något på engelska med skrift, men där det oftast går åt pipsvängen utan att de vet om det. Felstavningar, grammatikfel, syftningsfel eller helt enkelt bara förbannat obegriplig text är vardag här borta, och exemplen är otaliga.

Idag på jobbet lade jag märke till ett par tofflor och kunde inte låta bli att återigen dra på smilbanden åt deras omedvetenhet.

toffel

Okej, att någon inte gillar grönsaker har vi förstått, men peaman? Jag är inte helt säker på att jag hänger med där. Sedan går de till angrepp på viss miljöorganisation. Men även om jag finner dessa gulliga snedsteg smått komiska så är det ändå helheten som lyser starkast. Varför vill man göra ett antigrönsaksstatement på ett par tofflor?

Copyright © Carmine Lives
- om Japan, spel och kanske lite mer

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress