Pixelmani

Jag vet inte riktigt vad som tagit åt mig, men den senaste tiden har jag fått ett obeskrivligt sug efter enklare spel i klassiskt snitt. Jag pratar främst om små pixeldrypande historier som No Heroes Allowed, Cladun: This in an RPG och Half-minute Hero, alla till PSP.

Detta medför ju vissa problem. Okej för att det förstnämnda är ganska billigt redan från början, och att Half-minute Hero reas ut för 90-lappen just nu, men sammanlagt handlar det ändå om sisådär 400 kronor för dessa enklare skapelser. Låter inte så mycket för tre trevliga spel? Njae, kanske inte, men jag är van med att få helt okej kvalitet för under 50-lappen på iPhone, och detta är spel jag med lätthet hade kunnat se till Apples bärbara för inte så himla mycket mer pengar än så.

Men än värre är att jag av någon outgrundlig anledning fått för mig att jag borde spela dessa spel på en PSP go, en maskin jag varken har eller är särskilt förtjust i. De gånger jag provspelat en sådan har mina händer klagat lite grann, och knapparna håller inte alls samma standard som på min vanliga PSP-2000. Så vad gör jag? Betalar några hundralappar för ett extra minneskort eller lägger på ytterligare några lappar och bjuder hem en go från någon lämplig auktionssida?

Jag vet inte, har ingen aning faktiskt. Och det är det värsta av allt. Min satans oförmåga att ta beslut. Suck! :(

5 kommentarer

 1. Johan skriver:

  PSPgo kommer vara en raritet i nivå med Neo Geo Pocket Color om ett tag, så slå till innan det är för sent!

 2. Rickard skriver:

  Om den inte redan är det. Fast jag tror jag tog förnuftet till fånga och lät bli.

 3. Johan skriver:

  Bra det.

  On topic så: Klassiskt pixliga Final Fantasy: Four Heroes of Light till Docomos telefoner är mycket snyggare än 3d-versionen till Nintendo DS. Funderade på att köpa det enbart av nostalgiska skäl, men det verkar vara en jobbig kapitelhistoria man betalar för efter hand.

 4. Rickard skriver:

  Det spelet orkade jag med i en kvart, sen dess har jag inte rört det. Men du kanske gillar det bättre än mig! :P

 5. [...] steget mot komplett pixelmani är taget. För något dygn sedan valde jag att investera i Half-minute Hero till PSP, vilket jag [...]

Posta en kommentar

Copyright © Carmine Lives
- om Japan, spel och kanske lite mer

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress