Följ med ombord på Shinkansen

Nu är jag tillbaka igen efter den mindre semestern jag spenderade i Tokyo och inte minst Suzunomiya. Kuliga dagar var det, och mycket hanns med. Däribland Tokyo Game Show som jag återkommer till i planerade poster inom kort.

Jag tänkte dock börja med att bjuda med er ombord på Shinkansen som var mitt val av transportmedel för resan mellan Osaka och Tokyo. Kanske inte alltid så spännande, men väl en liten hint om vad man får se på den 150 minuter långa åkturen. Trevliga resa, och tack för att du väljer JR!

4 kommentarer

 1. Esse skriver:

  Sweet :) Vad jobbar/pluggar du med i Japan?

  vänligen
  /P

 2. Rickard skriver:

  Jobbar som lärare i engelska på en privatskola i Osaka.

 3. David skriver:

  Ser framemot inläggen om TGS och Shinkansen verkar vara något bättre X2000.

  En annan fråga, hur blev du lärare i Japan? Har du läst engelska på universitet? Och vart vände du dig för att få jobb? För jag funderar själv på att söka mig till Japan eller Sydkorea när jag läst klart mina engelska kurser på universitet.

 4. Rickard skriver:

  Började plugga japanska på Göteborgs Universitet för lite drygt sju år sedan och tog kandidatexamen där, det var på den vägen som jag på allvar kom in i hela Japan-grejen. Efter utbytesår och längre turistande uppe på det fixade jag ett certifikat i engelska från Cambridge. Ett sådant, men framför allt universitetsexamen, behövs när man söker sådant jobb som svensk.

  Det finns mängder med sidor där skolor annonserar efter lärare, bara att googla på väl valda sökord så hittar du garanterat något som passar dig. Annars är Gaijinpot ett bra ställe att börja på.

  Var dock beredd på stark och massiv konkurrens. Som icke-native speaker är man sällan skolornas förstahandsval.

Posta en kommentar

Copyright © Carmine Lives
- om Japan, spel och kanske lite mer

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress